baked-mozzarella-tomato-eggplant

Патладжани на фурна по италиански с моцарела

01 ноември 2016

Патладжаните са един от най-типичните зеленчуци на есента. Рецептите с тях са много и разнообразни, но при всички случай те изискват елегантна топлинна обработка и подобаващи акомпанименти. Ето сега една лесна и вкусна рецепта за обяд, за да се забавляваме с даровете на есента:

Необходими продукти:
1 кг патладжани
100 гр моцарела
4 червени чушки
4 домата
3 скилидки чесън
2 стръка босилек
1 ч. л. риган
1/4 връзка магданоз
4 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки. Посолете ги и ги оставете за половин час, за да пуснат горчивия си сок. След това ги изплакнете и подсушете. Печените белени чушки нарежете на дребни кубчета и смесете с настърганите домати, добавете и нарязаните на ситно магданоз и босилек. Добавете счукания чесън, ригана, черния пипер, солта и олиото. Разбъркайте добре тази марината и накиснете в нея патладжаните за два часа. След това ги подредете в намаслена тавичка и излейте върху тях сместа. Печете в сиилно загрята фурна за около 40 минути. Преди сервиране, върху все още топлата порция, сложете по няколко малки бучки моцарела.

снимка: nickomargolies.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)