
Необходими продукти:
1 кг патладжани
100 гр моцарела
4 червени чушки
4 домата
3 скилидки чесън
2 стръка босилек
1 ч. л. риган
1/4 връзка магданоз
4 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки. Посолете ги и ги оставете за половин час, за да пуснат горчивия си сок. След това ги изплакнете и подсушете. Печените белени чушки нарежете на дребни кубчета и смесете с настърганите домати, добавете и нарязаните на ситно магданоз и босилек. Добавете счукания чесън, ригана, черния пипер, солта и олиото. Разбъркайте добре тази марината и накиснете в нея патладжаните за два часа. След това ги подредете в намаслена тавичка и излейте върху тях сместа. Печете в сиилно загрята фурна за около 40 минути. Преди сервиране, върху все още топлата порция, сложете по няколко малки бучки моцарела.
снимка: nickomargolies.com
Още по темата
-
Момински кукли за Лазаровден
In TASTEПролетта започва. Горите се раззеленяват, а цветята изреждат пъстрите си и радостни цветове. Време, в ...
-
Панирани печурки с чеснов сос
In TASTEНеобходими продукти: печурки – 300 г яйца – 3 бр. брашно – 100 г сол ...
-
Супа от треска по шотландски
In TASTEНеобходими продукти: 1 кг. пушена риба треска 1 гл. лук 900 ml прясно мляко 2 ...
-
Супа по тоскански
In TASTEНеобходими продукти: 250 г кайма 1 ч.л сол, черен пипер, сух магданоз, салвия, риган или ...
Остави своя коментар през Facebook