5180660-650-1450101739-6

Патладжани със сирене и орехи

13 юли 2019

Предлагаме ви една по-различна рецепта за пълнени патладжани, която освен, че e много вкусна и лека, e подходяща за юлските дни. Можете да използвате ястието като предястие или основно ястие, в зависимост от предпочитанията ви.

Необходими продукти

  • патладжана
  • 400 г сирене Фета
  • 100 г орехи
  • 4 скилидки чесън
  • 5 с.л. зехтин
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Патладжаните (2 бр) се нарязват на тънки филийки, посоляват се и се оставят за половин час да престоят, докато пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават. Изпичат се до пълна готовност с малко зехтин (5 с.л.). Сиренето Фета (400 г) се смесва с натрошените орехи (100 г), пресования чесън(4 скилидки), черния пипер и солта. С тази плънка на ролца се завиват патладжановите филийки, като се фиксират с клечки за зъби.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)