Baked-Eggplant-Tomato-Sauce-thetastesf-07375

Патладжани с пармезан по италиански

23 май 2019

Необходими продукти:
1 кг патладжани
200 гр настърган пармезан
4 червени чушки
4 домата
3 скилидки чесън
2 стръка босилек
1 ч. л. риган
4 с. л. олио
1 ч. л. черен пипер
сол

Вижте още: Кюфтета с моцарела в доматен сос по италиански

Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки. Посолете ги и ги оставете за половин час, за да пуснат горчивия си сок. След това ги изплакнете и подсушете. Печените белени чушки нарежете на дребни кубчета и смесете с настърганите домати, добавете и нарязания на ситно босилек. Добавете счукания чесън, ригана, черния пипер, солта и олиото. Разбъркайте добре тази марината и накиснете в нея патладжаните за два часа. След това ги подредете в намаслена тавичка и излейте върху тях сместа. Печете в силно загрята фурна за около 40 минути. Преди да извадите от фурната, поръсете с пармезана и запечете за още няколко минути.

Снимка: Thetastesf.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)