DSCF9321

Патладжани с топено сирене, кашкавал и чесън

26 ноември 2018

Необходими продукти:
патладжани – 2 бр.
домати – 2 бр.
зехтин – 4 с.л.
сол
топено сирене – 250 г
кашкавал – 150 г
чесън – 3 скилидки
копър

Вижте още: Пълнени патладжани с кайма

Начин на приготвяне:
Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца. Сложете ги в подсолена вода, за да се изкиснат и да падне горчивината за около 15 минути. Изплакнете ги и ги подсушете. Мариновайте ги със зехтин. Загрейте грил тиган и гриловайте патладжанените филийки. Обелете доматите и ги настържете на едро ренде. На дъното на подходяща тавичка сложете 2-3 с.л. зехтин. Върху всяка филийка патладжан, сложете колелце топено сирене, отгоре разстелете настърганите домати и поръсете с настърган кашкавал. Допечете до готовност на кашкавала. Поръсете готовото ястие с пресован чесън и ситно нарязан копър. Поднесете ястието топло.

Снимка: Ilovefood.com.mt

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)