18033975_717860678386889_5491623351282251370_n

Патронен празник на училището в Драгичево

12 май 2017

Световният шампион по борба Иво Ангелов и легендарният вратар на ЦСКА и националния отбор по футбол Георги Велинов-Джони бяха специални гости на патронния празник на XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Драгичево. Спортните величия поздравиха учениците и учителите с празника и им пожелаха да тренират редовно, защото спортът дисциплинира. 

Патронен празник на училището в Драгичево

Патронен празник на училището в Драгичево

Приветствие отправи и кметът на селото Виктор Викторов. Той не скри емоциите си, че в рамките на този хубав ден, се открива и реновирания спортен салон към местното училище. Викторов изказа специална благодарност към ръководството на Община Перник за оказаното съдействие.
На тържеството в училището присъстваха и зам.-кметовете Севделина Ковачева, Владислав Караилиев, Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и секретарят на Общината Радослава Манова. 

Патронен празник на училището в Драгичево

Патронен празник на училището в Драгичево

Програмата продължи със спортен празник, в който се включиха още училищата от с. Рударци, с. Кладница и V-то СОУ „Петко Р. Славейков“. Учениците се състезаваха в няколко категории-баскетбол, волейбол и мини футбол. Безапелационни победители в трите категории бяха представителите на училището Драгичево.
„В училището в с. Драгичево се обучават 110 ученици от първи до осми клас. Тази година то навършва 139 г. от неговото създаване“, сподели директорът на учебното заведение Диана Иванова.

снимки: ГЕРБ Перник

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)