2e24c20afb8785284b7e1e388c8b07b3

Пеевски купи сградата на Би Ти Ви за 25.5 млн. лв.

23 януари 2016

Депутатът от ДПС Делян Пеевски вече е собственик на новата сграда на Би Ти Ви, съобщи „Капитал“.

Чрез дружеството „Балканска медийна компания“, в което е съсобственик с майка си Ирена Кръстева, депутатът е придобил от „БТВ медиа груп“ новопостроената централа на телевизията в столичния квартал „Манастирски ливади“.

Срещу близо 25.5 млн. лв. или 13 млн. евро дружеството на Пеевски – Кръстева се сдобива със сградата, специално проектирана с телевизионни студиа, месеци след като получи разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да придобие „Елит медиа България“, което излъчва Канал 3, припомня изданието.

Преди ден стана известно, че чрез друго дружество депутатът е подал оферта за покупка на неработещия от години торов завод „Химко“ край Враца за 11.7 млн. лв.

От лятото досега Пеевски е осветлил собствеността си в цигарените „Булгартабак“ и „Юрий Гагарин“, а наскоро поиска от КЗК разрешение да получи контрол над веригата „Техномаркет“.

nca1a774gmk8agi5ckg5imd9s0_1453482460

Сделката за сградата на Би Ти Ви е вписана в имотния регистър на 30 декември.

„Балканска медийна компания“ дълги години беше еднолична собственост на Ирена Кръстева, докато през август 2015 г. тя не прехвърли половината на сина си. Чрез нея семейството е собственик на „Нова българска медийна група“, а също и на множество имоти. Засега не е известен източникът на финансиране на сделката. Във времето, когато Пеевски и Цветан Василев бяха партньори, компанията се финансираше от КТБ, но след затварянето на банката кредитите са погасени, ипотеките са заличени и не са вписани нови, припомня „Капитал“. В същото време , ако сега финансирането идва от банка, остава неясно защо придобитият имот или други не са заложени в нейна полза.

снимки: bnr.bg, shum.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)