76909865

Пената открива академия на ЦСКА в Лондон

12 март 2016

Академия на ЦСКА в Лондон ще открият над сто българи, живеещи и работещи в английската столица, пише „7 дни спорт“. Излишно е да се казва, че те са запалени по „червената“ идея. Привържениците са поканили Треньор номер едно на ХХ век Димитър Пенев да открие школата, а едновременно с това и обновения фенклуб на „армейците“. Такъв действаше с пълна пара допреди десетина години, но работата му приключи след оттеглянето на един от неговите лидери.

Инициативата за академията е дошла от фена Кирил Иванов, който е обединил около идеята десетки верни фенове на 31-кратния шампион на България. Вчера пък самият Пенев е дал своето принципно съгласие да посети Лондон, за да открие освен клуба на привържениците и футболната академия за дечица, живеещи на Острова. Нашенците са се свързали с няколко столични клуба, за да си сътрудничат.

Феновете искат детската академия да се казва ЦСКА, но за целта ще се свържат с ръководството на „армейците“ за разрешение. Фенклубът се очаква да бъде открит в средата на април, като тогава ще стартира и проектът за изграждането на спортната академия. Българските привърженици на „червените“ ще организират за Димитър Пенев и посещение на двубой на Уест Хам, тъй като по-голяма част от тях са фенове именно на „чуковете“.

снимка: youtube.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)