Versteigerung-von-Whisky-in-Schottland

„Перфектната колекция“ уиски се продава на търг

08 февруари 2020

Някои от най-редките и най-скъпи уискита влизат в продажба от днес на онлайн търг на частна колекция, притежание на покоен американски магнат на компания за бутилиране на безалкохолни напитки.

Компанията „Whiskey Auctioneer“ заяви, че „Перфектната колекция“ („Perfect Collection“), събрана от покойния изпълнителен директор на компанията за бутилиране на „Пепси“ Ричард Гудинг, включва 100-годишни бутилки, за които се смята, че струват повече от 1 милион паунда.
В 3 900 бутилки се намират най-вече малцови шотландски уискита, които ще се продават на две партиди.
Първите 1 949 ще се продават в рамките на 10 дни на търг, стартиращ днес, и включват рядък Macallan 1926, 60-годишно Valerio Adami и Springbank 1919 – 50-годишно.

prodadoha-butilka-makalan-843-hil-876
Наскоро ценна бутилка Macallan стана най-скъпата спиртна напитка в света, когато през октомври се продаде за 1,5 милиона британски лири (1,9 милиона долара, 1,8 милиона евро) от Сотби‘с.
Втората партида ще бъде на пазара между 10-20 април и хиляди купувачи от цял свят са се регистрирали за търга на уебсайта на компанията.“Разнообразието в „Perfect Collection“ е може би най-вълнуващият аспект”, заяви в изявление организаторът на аукциона Лейн Маклейн.

2940675_1_articlefancybox_dpa_5F9F12003088157A

Колекцията разполага с образци от някои несъществуващи вече дестилерии в Шотландия – и не всички са недостъпни за средностатистическия любител на уискито.
Старо Old Orkney, бутилирано от вече затворената дестилерия „Stromness“ през 30-те години, е с начална оферта от едва 15 паунда.Гудинг, който почина през 2014 г., беше внук на Джеймс А. Гудинг, който създаде компанията за бутилиране на „Пепси“ в Денвър през 1936 г. Роденият в Колорадо магнат е прекарал десетилетия, пътувайки до Шотландия, за да открие специални бутилки от малки дестилерии.

“Неговата мисия беше да събере колекция, представляваща всяка една дестилерия”, споделя вдовицата на Гудинг, Нанси, на уебсайта на аукциона. /БГНЕС и АФП

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)