Чарли Шийн в Двама мъже и половина

Петте задължителни ситкома за всеки киноман!

04 август 2019

„Приятели“ - безспорно най-успешният сериал от всички заглавия в жанра се задържа на екран впечатляващите 236 епизода или период от цели 10 години, в които приключенията на Рос (Дейвид Шуимър), Моника (Къртни Кокс), Рейчъл (Дженифър Анистън), Фийби (Лиса Кудроу), Джоуи (Мат Льоблан) и Чандлър (Матю Пери) постигат невероятен за историята на NBC рейтинг. Само финалният епизод на десети сезон е проследен от.. 51,1 млн. души, а успехът кара продуцентите да му създадат и своеобразно продължение – „Джоуи“. Проследяващият живота на един от шестимата приятели след горепосочените събития ситком обаче е явно разочарование.

Как срещнах баща ви

Как срещнах майка ви

„Как се запознах с майка ви“ – появил се едва година след края на Friends, сериалът на CBC е приет толкова позитивно от широката публика, че постепенно се налага именно като негов заместник. И тук основната идея се върти около петима близки приятели (Тед Мозби, Маршъл Ериксън, Робин Шербатски, Барни Стинсън и Лили Олдрин) и техните любовни перипетии, успехи и разочарования, като почти успява да достигне дълголетието на „Приятели“ – излъченият през 2014 година девети сезон е последен.

Two-and-a-half-men

„Двама мъже и половина“ – е, това е заглавие, с което просто няма скука, независимо дали става дума за развитието в епизодите или за скандалите на снимачната площадка. Няма да е пресилено да се каже, че именно дебютиралият през 2003 ситком узаконява статута на Чарли Шийн като звезда, а ролята на съименника му – Чарли Харпър (в компанията на екранния си брат Алън и племенника си Джейк) му печели милиони почитатели в редица държави по цял свят. През 2011 г. обаче актьорът влиза в конфликт с продуцента на шоуто Чък Лори, след което е уволнен и заменен от колегата си Аштън Кътчър. E, това не доведе до особен успех, но все пак…

married-with-children

„Женени с деца“ – за мнозина, това е класиката в жанра, още повече, че успехът му е постигнат още през 80-те. Любим на няколко поколения, той радва феновете с нестандарното си, малко и често пиперливо чувство за хумор, постигнато през призмата на странните взаимоотношения на семейство Бънди от Чикаго – бащата Ал, майката Пеги и децата им Бъд и Кели. Сериалът на FOX се излъчва 10 години (или 259 епизода), а след края му актрисата Кристина Апългейт (Кели) дори успява да използва „инерцията“, за да се наложи като име в Холивуд.

АЛФ

АЛФ

„АЛФ“ – ех, нима можем да забравим как опустяваха българските улици, когато в родния ефир за първи път имахме възможност да се насладим на американски ситком и то какъв?! Косматият, вечно гладен и вечно пакостлив извънземен Гордън Шамуей или просто АЛФ (Alien Life Form) си спечели славата на един от най-обичаните екранни герои не само в историята на NBC, но и въобще на телевизията. Семейство Танер и управляваният от актьора Мичу Месарос чаровник радват публиката само четири сезона до 1990 г., но пък трудно днес някой въобще може да каже, че не е чувал за него нали?! Така де, няма проблеми! снимки: Fanpop.com

Автор: Митко Попов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)