1383989_609124549145244_244522886_n

Петър Волгин: Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров

16 ноември 2017

Журналистът Петър Волгин провокативно определи масовата гордост от успехите на тенисиста Григор Димитров като признак на „много нисък интелект“. След като вчера Гришо разгроми Давид Гофен на мегатурнира Nitto ATP FinalsЕто в Лондон и се класира за полуфинал, Волгин написа във Фейсбук:

„Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значение дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Дали е увеличил банковата си сметка или не също би трябвало да вълнува единствено самия него. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект“.

Публикацията на журналиста от БНР е харесана от над 450 души, а повече от 70 са я споделили, но стотици други се възмущават от нея.

Художникът Панчо Малезанов е коментирал хапливо: „Ще трябва да се поинтересувам по въпроса за „реми“ в тениса явно.“

„Да ме извиняваш, но изказването ти е доста тъпо и далеч не издава наличието на поне приличен интелект…“, е написал Марин Колчев.

Бонка Цакова пък е коментирала:

„Г-н Волгин, не за пръв път показвате дребничката си душица. Защо? Вие сте талантлив журналист и не ви отиват дребните злобарщини“.

Вижте още: Гришо победи Гофен и е на полуфинал в Лондон

„Моите уважения, г-н Волгин , но този път преминахте една родолюбива морална граница! Не сте прав! Върнете си думите назад! Разочарован съм и не ми се коментира повече!“, допълва и Запрян Запрянов.

Друг известен журналист – Иван Бакалов, също е изразил мнение:

„Кой ни занимава с Григор Димитров? Това са спортни новини, който не иска – не ги гледа. Много повече са преекспонирани други спортисти, като Пулев например“.

В коментарите са се включили и българи, които живеят зад граница:

„Г-н Волгин, много ви уважавам като журналист, но се учудих на поста ви, да не би някой да ви е хакнал профила!? Вие не разбирате ли колко малко поводи за гордост останаха на обикновения българин !? Вие даже не можете да си представите какво значи за един емигрант в Англия да изпита този повод за гордост, как сълзите сами потичат от очите! Какво ви става изобщо!?“, пита го Галя Христова.

Мария Рускова обаче е една от тези, които смятат, че има други наши сънародници, които са по-голям повод за гордост:

„Апропо, някой от гордите българи може ли да изброи три (3) имена на български певци, които в момента пеят по най-големите оперни сцени в света? Казват, че във фоайето на миланската „Скала“, имало 10 портрета, 7 от които били на българи. Ако е вярно, това е нещо, с което българите би трябвало наистина да се гордеем“.

снимка: Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)