dra

Петър Дундаков, Пламен Джуров и Пол ван Брюхе с общ проект – Strings Attached

30 септември 2017

На 26 октомври в Централния военен клуб в София, от 19:00 часа ще бъде представен проектът „Strings Attached“. Той представлява своеобразна музикална среща на трима творци, които интерпретират темата на събитието индивидуално и чрез произведенията, написани специално за случая.

Проектът е подкрепен от Посолството на Кралство Нидерландия в България. Петър Дундаков е композитор на една от пиесите, които ще прозвучат. Другите двама автори, чиито творби публиката ще чуе, са Пламен Джуров и Пол ван Брюхе. Техните произведения ще звучат в изпълнение на камерния оркестър за класическа музика „Софийски солисти“, под диригентството на Пламен Джуров.

„Strings Attached“ свързва не просто музиката, но и България и Холандия, Париж, Амстердам и София в едно общо музикално европейско пространство, в което за съвременните артисти няма граници за изява. Трите пиеси, които ще прозвучат на 26 октомври, са свързани и със социалния контекст, в който са били създадени.

Strings Attached

В съвременния свят границите се размиват – благодарение на технологиите и информационния поток, случват се събития – които касаят всички и все повече трябва да ангажират умовете на всички, така тримата композитори създават своите произведения, преплитайки културния контекст, в който се реализират, с общочовешки идеи, надграждайки върху собствения си опит послания, родени от взаимодействието на творци, близки по дух и гледащи в една посока.

Пиесата, написана от Петър Дундаков, се казва “Fluidum Red” / „Река чеРвено“. Заглавието на творбата на Пламен Джуров е „Метаморфози“. А холандското участие в „Strings Attached“ се нарича “Blood moon rising” / „Изгревът на кървавата луна“, на Пол ван Брюхе. Концертът във Военния клуб е началото за проекта, който тримата създатели имат намерение да представят и на други сцени в Европа.

Солисти в предстоящите музикални премиери ще бъдат Йордан Димитров – цигулка, Димитър Тенчев – чело и Огнян Константинов – виола. Билети за „Strings Attached“ могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи. Цените им са 10 и 15 лв.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)