IMG_9619

Пет важни истини за водата

15 август 2014

Мартин Гергов е един от най-добрите фитнес инструктори (и Google така казва). Четирикратен шампион на България по силов трибой (пауърлифтинг), бивш пехотинец и национален състезател, настоящ фитнес инструктор. Участвал е в много телевизионни предавания и реклами на големи ТВ и компании, а през 2009 г. продуцира и засне собствен риалити фитнес проект, носещ името „На война с мазнините без повиквателна“. Той бе класиран сред над 600 участника от които бяха одобрени 82, и излъчен от големи компании като UNIVERSAL, FOX, LIONSGATE, HBO и други по време на най-големия фестивал за трейлъри в Лос Анджелис през юни 2010 г. Досега е реализирал три сезона. Днес Мартин ви предлага да се запознаете с пет важни истини за водата.

1. Обезводняването води до схващане на мускулите и проблемна кожа

Водата съставлява около 70-75 % от нашето тяло. Ако пием по-малко от 3 литра вода на ден, това води до появата на бръчки, червени петна и груба кожа. Ако пък и спортуваме активно, обезводняването може да доведе до мускулни схващания, забавяне циркулацията на кръвта и проблеми със сърцето и други вътрешни органи.

2. Приемът на много вода води до отслабване

Това е самата истина, защото водата няма калории, но гори калории, както и води до изхвърлянето на токсините. Така обаче изхвърляме и минералите. Така, че не пропускайте приема на таблетка комбинирани витамини и минерали всеки ден.

3. Водата е нежна като жената(но без много подправки, моля)

Ами да. Затова не се хвърляйте на всяка жена… Опс, на всяка вода исках да кажа. Не прекалявайте с минералната вода, нито пък с водата от чешмата, особено ако канализацията е стара. За предпочитане е водата с по-ниска минерализация и най-вече с по-малко съдържание на натрий – за да не задържате течности.

4. Вода или бира

Бира, естествено! Все пак е лято. Ха-ха… Майтапя се. Естествено, че може да пиете и по литър бира, но не на екс, за да не разширите коремната си стена. Все пак бирата си е вода, но има и известна доза калории. И запомнете, че не бирата е виновна за т.нар. „бирен корем“.

5. Студен душ

Йес! Знаете ли, че плуването в студена вода е свързано с голям разход на калории, а така калявате и тялото си. Но не прекалявайте със студа. Започнете постепенно… По 1 минута като начало и полека-лека увеличавайте.

снимка: 3hours.eu

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)