Extreme Fest 2018 Teaser from Boyana Events on Vimeo.

Пет интересни събития, които да посетим през септември

30 август 2018

С края на лятото дойде есенният бриз, който се прокрадна през короните на дърветата, заигра се с няколко паднали листа, създавайки пъстроцветна вихрушка и ни върна обратно в столицата. Притихналата София, сякаш пробудила се от безтегловната си летаргия, отново започна да кипи от живот. Малките улички на големия град се огласиха и започнаха да приветстват обичайните си посетители. Лятото мина неусетно, почти неуловимо, като перце носено от морския бриз, а ежедневието ни отново поема своя монотонен туптеж. Ако ти липсват (не)изживените морските преживявания, както и на нас – на твоето внимание сме подготвили пет събития, които ще те накарат да изпиташ нови усещания, ще ти предоставят възможност за нови запознанства и ще те потопят в усещането за вечно лято.

1. КИНО в ПАРКА

Кино в Парка

Събитието ще се проведе на територията на Парк „Военна Академия“ в дните от 4 септември до 8 септември. Всяка вечер от 20:30 ще се състои прожекция, на която зрителите ще могат да видят едни от най-добрите филми от световното кино за 2018 година. Нека онези запалени киномани да не се двоумят, а веднага да закупят своя билет за любимия си филм и да се насладят на прожекция под откритото нощното небе на топлия септември.

2. Кутия с негативи

Кутия с негативи

Изложбата ще се проведе от 4 септември до 14 октомври в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство. Посетителите ще могат да видят уникални фотографии от архива на Галина Йотова на художнически акции, фестивали и изложби от края на 80-те до началото на XXI век. В изложбата ще присъстват филми от фестивала „Процес – Пространство” (1992-2002), филми с първите акции на художници и приятели около изкуствоведа Димитър Грозданов, както и кадри от репетиции в Куклен театър „Дора Габе“ от сезон 1987/1988 за постановки на Стефан Москов с Мая Новоселска, Кръстю Лафазанов и други актьори. Спомени, потънали в забрава в чекмеджето на стария шкаф, които ще изплуват наяве. Не пропускайте да изпитате близка среща с история на изкуството в България!

3. KvARTal Festival 2018

квАРТала

За трета поредна година “квАРТал Фестивал” отново приветства своите участници с нови по-разнообразни активности. В дните между 14 септември и 16 септември улиците между бул. “Мария Луиза”, бул. “Дондуков”, бул. “Васил Левски” и бул. “Сливница” ще придобият нова, по-пъстроцветна окраска. Разходки около най-емблематичните сгради в София, артистични пърформънси и представления, разнообразни уъркшопи – това е само част от програмата на “квАРТал Фестивал”! Искаш да се развихриш от луди танци под ритмите на сладък джаз, да пробваш непознати храни или да опиташ напитки, направени по средновековна рецепта? Ела и виж София такава, каквато никога не си я виждал досега!

4. Free Sofia School Fest

Фрий София Скул

За онези, които ще влязат обратно в класните стаи или пък за онези, малко по-големи, които с умиление си спомнят за отминалото време в училище – ние сме ви приготвили събитие, което ще ви покаже малко по-нестандартен начин на обучение. Ако искате да узнаете алтернативни маршрути из града, да научите най-важните принципи в комедията или може би да се научите да изготвяте бомбички от семена? Елате на 15 септември, заедно с екипа на Сдружение 365, обратно в „класните стаи“ из уличките на малката София.

5. Extreme Fest SOFIA 2018

Екстрийм фест

Търсач сте на силни усещания? Спортът за вас не е просто хоби, а страст? Заповядайте на 22 септември и 23 септември , за да изпитате удоволствие от адреналина! Събитието ще се състои на територията на Княжеска градина и ул.“Гурко“ и ще предостави възможност на участниците да изпробват едни от най-популярните екстремните спортове. Посетителите на Феста ще могат също така да посетят Авто-мото изложба, Вело изложба, да направят тест драйв на електрически автомобили или пък да си починат в Зоната за отдих.

Автор: Мария Борисова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)