surfer-2212948_960_720

Пет луди неща, които можете да направите през лятото

16 юли 2020

Лятото е вече тук, а с него и желанието за спорт и забавления. Ако сте запленени от магията на екстремните спортове, то може да пробвате някои от тези пет луди неща, които предлага dariknews.bg:

Скачане с бънджи
Скачането с бънджи е вид екстремен спорт, в който човек скача от някое високо място, завързан с еластично въже. Единият край на въжето се завързва за тялото или глезените на човека, а другият за мястото, откъдето е скочил. За родина на съвременните бънджи скокове се приема Нова Зеландия, където в края на 80-те години започва практикуването на скокове с ластично въже. Бънджи скоковете дължат своята известност на новозеландеца Хакет, който извършва легендарен скок от Айфеловата кула в Париж. Любителите на силните усещания търсят възможно най-високият мост, от който да скочат. Най-известинте места за бънджи у нас са Аспаруховият мост във Варна, Витиня, Клисура и Стамболовият мост във Велико Търново.

rock-climbing-1283693_960_720

Скално катерене
Под покрив и на открито, на боулдъри, стени и скали, от хлапета до напреднали – всеки любител на катеренето може да намери по нещо за себе си. Има различни дисциплини с различна степен на опасност. Популярни места са: Лакатнишките скали, Карандила до Сливен и местността около връх Ботев.

surfer-2212948_960_720

Сърфиране
Сърфирането е воден спорт, при който сърфистите се плъзгат по повърхността на вълните, стъпили върху дъска, наречена сърф. Сърфингът може да ви предложи всичко – драма, емоции и съревнование. Но този спорт не е само форма на забавление, той изисква издръжливост, гъвкавост и баланс.

rafting-2071883_960_720

Рафтинг
Рафтингът е спорт, при който се извършват спускания с лодки по буйни реки. Много често те са високо рискови и успешното справяне с препятствията зависи най-вече от екипната работа на отбора. Това е един страхотен начин да изживеете незабравими мигове със семейството си, приятели или колеги. Най-подходящите реки у нас са Струма, Искър и Тунджа.

paragliding-1245837_960_720

Парапланер
Една от първите човешки мечти е била да полетим. Парапланеризмът е най-простият и достъпен начин на летене. Необходими са: крило, сбруя (седалка), здрави обувки и желание. Разработен на базата на спортните парашути, парапланерът е крило, което се напълва с въздух от въздушния поток. В България има много места за летене, а и парапланеризмът не зависи от летища. Трябва да сте на възраст от 8 до 70 години.

снимки: pixabay.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)