Пет необичайни архитектурни проекта (видео)

03 юни 2018

Испански екип, който се състои от архитекта Мигел де Гусман и неговата приятелка и режисьор Росио Ромеро заснемат видеа, в които представят архитектурни проекти от неочаквани ъгли и намират необикновеното в обикновеното.

29_1

1. Didomestic Cada casa es un teatro Reforma de ático. elii – Uriel Fogué + Eva Gil + Carlos Palacios
Трима мадритски архитекти реконструирали мансарда в стара градска къща. Домакинята Дидо Фогуе е пожелала ергономично да се смести вксичко необходимо, както и се направи топлоизолация и звукоизолация на помещението.

Видеото на проекта вижте тук.

29_2

2. El Espinar House. Miguel de Guzmán, Veidimanna Protum.
Къщата El Espinar е построена в малко село. Районът граничи с природния парк Панера. Поръчителят и архитектите са се стремили да направят така, че от къщата да се открива изглед към възможно повече гледки към планината. Опитали са се и в къщата да влиза много дневна светлина.

Видеото на проекта вижте тук.

29_3

3. Tоbogan House, Z4Z4.
Частният семеен дом е проектиран от архитекти от Z4Z4. Къщата е трябвало да отразява страстта на домакините към пътуванията и желанието им да се наслаждават на разнообразието от пространства. Архитектите предложили бяла полупрозрачна конструкция: поръчителите не се страхували от кръгли помещения, лабиринти и сложни измествания.

Видеото на проекта вижте тук.

29_4

4. 251 First Street, ODA Architecture.
Тази част на Бруклин бързо се превръща от място за спане в център на културния живот, което особено се чувства на 4-то авеню. При проектирането на многоетажната жилищна сграда, йюйоркските архитекти от ODA Architecture използвали каскадна композиция, която дава възможност за създаване на тераси и открити балкони. Така композицията оставя усещане за свободна комуникация между къщата и нейните обитатели с града.

Видеото на проекта вижте тук.

архитектурни проекти

5. Splash. Manuel Ocaña Architecture&Thought Production Office.
Собствениците на частна къща се обърнали към архитектите да измислят нещо, така че когато се намират в своята градина с басейн – да могат да се наслаждават на залеза, а не да гледат към скучна сива бетонна стена. Архитектите измислили композиция от множество огледала, укрепени със зелена декорация. Атмосферата напълно се променила и поръчителите получили необичайно изживяване.

Видеото на проекта вижте тук.

 

превод и редакция: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)