
На 15-ти ноември започват Коледните пости, а днес са Рождественските заговезни. На Коледни заговезни – денят преди започване на постите, за последно се яде блажно. На този ден се коли кокошка, която се приготвя с картофи или кисело зеле. Правят се също тиквеник с орехи и пълнени чушки с боб.
Излишно е да убеждаваме, че домашната кокошка има коренно различен вкус от купените пилета или кокошки. Затова, ако имате възможност да сготвите домашна кокошка – всичко ще бъде наред.
1 кокошка, цяла, ненарязана на парчета;
10г. сол;
10г. черен пипер;
20г.червен пипер;
1 пакетче масло/100г./;
клонче розмарин
Гарнитура:
600 г. картофи;
Почистената кокошка се сварява в кипяща вода, овкусена със сол за около 30 минути. Изважда се и се оставя да изстине. Намазва отвън и вътре с маслото и се поръсва обилно с червен, черен пипер и сол. Поставя се в намазнена тавичка и се пече в умерена фурна, като се обръща няколко пъти и се налива периодично вода от бульона, в който е сварена кокошката. Картофите се добавят в тавата с кокошката 30-40 минути преди тя да е готова.
Още по темата
-
Миди Вонголе по средиземноморски
In TASTEМиди Вонголе по средиземноморски. Мидите Вонголе в последно време придобиват все по-голяма популярност. Те са отличен ...
-
Дийн Мартин: “Когато луната се отразява в очите, като една голяма пица, това е любов!“
In TASTE„Италия е любов, романтика и вкусна храна“, споделя Севда, която е първият вегетарианец в света, ...
-
Виетнамска нудълс салата с фъстъчен крем
In TASTEЕдна популярна и твърде често поръчвана салата във виетнамските ресторанти, но също така предлагана и ...
-
Миди в бирен сос по белгийски
In TASTEНеобходими продукти: 1 кг. пресни миди 2 ч. л. горчица 1 глава чесън сол черен ...
Остави своя коментар през Facebook