tikvaskanela

Печена тиква с канела

18 януари 2015

Тиквата е едно от най-характерните и вкусни плодове на природата за сезона. Тя може да бъде сготвена както във солена гозба, така и по сладък начин – вкусът и стои достатъчно добре и в единия и в другия варинт.

Печената тиква е една от най традиционните български рецепти и присъства по трапезите в цялата страна. Нали си спомняте разказа на Елин Пелин от читанките за Душко Добродушков, който среследнаше вкусния аромат на печената тиква?

Ето днес за вас, една от най-лесните, бързи и със сигурност вкусни зимни десерти:

Продукти: 
1 тиква;
100г  кафява захар;
100г  мед;
200г. орехи;
20г. канела

Приготвяне:

Нарежете тиквата на сравнително големи парцета, колкото за една порция. Подредете ги в тава. Поръсете парчетата със захарта и меда/може и само със мед/, сложете 250-200 грама вода в тавата и печете на силна фурна. Едва ли може да се излъжете кога тиквата е готова – ще си проличи по карамелената корична на върха й и почти изврялата вода.

 

Поръсете обилно с начуканите на средно ситно орехи и канелата.

Печена тиква с канела

Печена тиква с канела

Убедени сме, че ще ви бъде вкусно!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)