
Тиквата е едно от най-характерните и вкусни плодове на природата за сезона. Тя може да бъде сготвена както във солена гозба, така и по сладък начин – вкусът и стои достатъчно добре и в единия и в другия варинт.
Печената тиква е една от най традиционните български рецепти и присъства по трапезите в цялата страна. Нали си спомняте разказа на Елин Пелин от читанките за Душко Добродушков, който среследнаше вкусния аромат на печената тиква?
Ето днес за вас, една от най-лесните, бързи и със сигурност вкусни зимни десерти:
Продукти:
1 тиква;
100г кафява захар;
100г мед;
200г. орехи;
20г. канела
Приготвяне:
Нарежете тиквата на сравнително големи парцета, колкото за една порция. Подредете ги в тава. Поръсете парчетата със захарта и меда/може и само със мед/, сложете 250-200 грама вода в тавата и печете на силна фурна. Едва ли може да се излъжете кога тиквата е готова – ще си проличи по карамелената корична на върха й и почти изврялата вода.
Поръсете обилно с начуканите на средно ситно орехи и канелата.
Убедени сме, че ще ви бъде вкусно!
Още по темата
-
Риба El Faro от скалите на Гибралтар
In TASTEГибралтар – пресечните земи и води на два континента – Европа и Африка, е на ...
-
Шведски кюфтенца
In TASTEНеобходими продукти: 600 гр. кайма (телешко/свинско – 60/40) 100 ml прясно мляко 1 глава лук ...
-
Доматена крем супа с топчета от сирена
In TASTEНеобходими продукти: 1 кг пресни домати 1 ч. л. сол 2 ч. л. захар черен ...
-
Днес е Световният ден на шоколада
In NEWSНа 11 юли се чества Световният ден на шоколада. Първи започнали да го празнуват французите, ...
Остави своя коментар през Facebook