Greek-Lemon-Potatoes_1

Печени картофи с чесън и лимон по гръцки

24 февруари 2019

Необходими продукти:
картофи – 4-5 бр. (едри)
чесън – 5-6 скилидки
зехтин – 4-5 с.л.
сол
лимон – 2 бр.
риган – 1 щипка (сух)
зеленчуков бульон – 150 мл

Вижте още: Студена доматена супа по гръцки

Начин на приготвяне:
Затоплете фурната до 200°C. Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват с ригана и солта. Разбъркват се с ръка. Подреждат се в голяма тава, като не се застъпват, подреждат се поединично. В купа се смесват зехтинът, сокът от единия лимон, пресованият чесън и бульонът. Разбърква се и се излива върху картофите. Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се до готовност. Преди поднасяне се гарнират с парчета от другия лимон.

Снимка: Recipetineats.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)