яйца

Печени яйца върху праз

17 февруари 2015

Необходими продукти:
15 г масло, плюс допълнително за намазване
225 г фино нарязан праз
90 мл течна готварска сметана
4 яйца
смляно индийско орехче
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 190 С. 4 купички за суфле се намазват обилно с мазнина. Маслото се загрява в тиган и в него се запържва праза, докато поомекне. Добавя се 45 мл от сметаната и се задушава още 5 минути, докато празът стане съвсем мек. Добавят се сол, пипер и индийско орехче и се сваля от огъня.
Празът се разпределя поравно в купичките. Отгоре се чуква по едно яйце, а върху него- 1-2 ч.  л. от останалата сметана. Купичките се поставят в тава пълна с вряла вода (така че водата да стига до половината на купичките) и се пекат на водна баня за около 10 минути или докато яйцето стане твърдо/рохко, според вкуса на всеки.

снимка: chopperqueen.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)