58420076_2236349200016847_8825859396132143104_n

Печено агне с розмарин за Великден

28 април 2019

По традиция печеното агне е задължителна част от Великденската трапеза. Задължителна част от нея също са яйцата, козунаците и свежата салата. Днес ви представяме един от най-лесните, но гарантирано вкусни начини за приготвяне на агнешко печено.

Необходими продукти:
агнешко месо на парчета
масло
сол, червен пипер
розмарин

58717964_464543434285608_8074905147773288448_n

Агнешкото месо се нарязва на парчета. Това гарантира по-бързото му опичане. Парчетата се овалват в сол и червен пипер и се подреждат в тава. Добавя се маслото и розмарин на клончета, също и малко вода. Тавата се завива с алуминиево фолио и се поставя за печене. Пече се около час на 180 градуса, след което фолиото се премахва, за да хване месото хрупкава повърхност. Печенето продължава докато стане готово на 200 градуса, като парчетата често се обръщат.

58629839_1585415091593962_8243110051498164224_n

Резултатът е прекрасен и вкусен. И не пропускайте да гарнирате със зелена салата.
Христос Воскресе!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)