codfish-potatoes

Печено филе от треска по италиански

30 юни 2018

Необходими Съставки:

филе от треска – 4 бр. по 150 гр.
масло – 25 гр.
галета – 50 гр. пълнозърнеста
орехи – 25 гр., счукани
лимони – 2 бр.
магданоз – 2 с.л.
розмарин – 2 стръка
чесън – 1 скилидка
зехтин – 3 с.л.
люти чушки – 1 бр. люта и червена
маруля – за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото в голям тиган. Сваляме го от котлона и му добавяме галетата, орехите, кората и сока на 1 лимон, игличките на единия стрък розмарин, магданоза и разбъркваме добре до овкусяване на маслото и леко запържване на галетата.

Нареждаме филетата от треска в намазнена тавичка и разпределяме сместа от тигана върху нея.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

В купичка със зехтина изцеждаме втория лимон, добавяме смачкания чесън, игличките на втория стрък розмарин и нарязаната на ситно люта чушка. Разбъркваме.

При сервиране слагаме с лъжица от дресинга върху изпеченото филе.

Снимка: Gotvazh.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)