Funny-Cook-Man-With-Rabbit-Images

Печен заек с уиски – рецепта за мъже

08 март 2015

Ние, от In Life, смятаме, че поне на днешния ден, представителите на силния пол, трябва да отменят своите нежни половинки в кухнята и заради това им предлагаме тази „мъжка“ рецепта. Погледнете на нея с чувство за хумор и се забавлявайте.

Необходими продукти:
1 заек – около 1,5 кг и повече

за „замазката”:

50-60 мл соев сос
30-40 мл зехтин/олио
2-3 фино пасирани скилидки чесън
3 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. горчица
1 ч.л. сол или на вкус

2 х 100 мл. мл бяло вино
60 гр. масло
7-8 тънки ленти сланина, или суров бекон
5-6 стръка салвия

1 бутилка уиски по избор

Начин на приготвяне:
Заекът се нарязва на парчета. Измива се и се подсушава. Парчетата се намазват тънко с маслото. Всички продукти за замаската се смесват и разбъркват, така че да се получи гъста каша. Месото се намазва с кашата. Фурната се подгрява до 200°C. Наливате си една чаша уиски и я изпивате за кураж.

Поставяте заека в една тава и го бутвате във фурната. След това си наливате бързо още две чаши уиски и пиете за сполука. След 20 мин поставяте термостата на 250°C, да бръмчи здраво печката. Наливате си още три чаши уиски.

След охоло шас отварте, обръщте и глеедат печенто. Фащте шишето и с сипваш няколк глътк. След ощ едн шас фниматлно залитат към печката и обръщт зеакъ. Внимайте дан си згорит ръцет н шибанта врата. Сипвашс ощ едно уйск и така? Аезъкт ощ три шас с оставвв фурнат (няа значен колк) и всек дест минът хоиш д пикаеш. Ако мойш, плзиш към фурнт и вадш закеа. Ошт една глътк и пак опитвш да измкнш тават. Вдигш заека от земят и внимааш да н паднш на хлъзгъвя под. И да паднш, няа значен, слагш животнт в тават!

Спите. На следващия ден заека се яде със студена зелева чорба и аспирин.

снимка: hdwallpapersimages.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)