Печен свински бут

Печен свински бут в мляко по италиански

16 септември 2015

Необходими продукти:
1 кг свинско месо от бут
1.5 л прясно мляко
600 мл бяло сухо вино
2 листа салвия (градински чай)
3 стръка розмарин
125 гр масло
черен пипер (млян)
черен пипер (зърна)
сол

Начин на приготвяне:
Залейте в подходящ съд месото с бялото вино, добавете няколко зърна черен пипер и го оставете да се маринова на студено за около 48 ч. След това го извадете от маринатата, отцедете го и го запържете от всички страни в маслото, докато добие златистокафяв цвят. Поставете го в съд за печене с капак, добавете розмарина и салвията, овкусете със сол и смлян черен пипер и залейте с млякото. Печете около 90 мин. на 200°С. Месото сервирайте нарязано на резени, полято със соса, който е останал от печенето.

снимка: ouichefnetwork.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)