Пианист изсвири собственото си произведение сред Мраморния каньон на Карелия (видео)

25 ноември 2017

Пианист от Петербург изсвири собственото си произведение сред Мраморния каньон на Карелия, а после два месеца не успя да си вземе рояла от озерото.

ce8fetbaxzo

Петербургския пианист Павел Андреев изпълни съчинена от него музика сред езеро на Карелия и засне видео. За да се монтира 250 килограмовият роял на платформа във водата, се наложило използването на строителен кран, а след снимките инструмента остава още цели два месеца в прегръдките на каньона.

Каньонът е Карелия

Каньонът в Карелия

Кой е Павел Андреев?

Той е 29 годишен пианист, който композира. През 2017 г. съчинява композицията  «Пробуждане», а същата пролет идва със своята съпруга в Карелия и решава, че клипът към музиката трябва да се снима именно в планинския парк Рускеала в Марморния каньон.

- Самата идея /да се снима в Рускеала/ дойде през 2013, когато за първи път плувах на лодка във водите на Мраморния каньон- разказва Павел – И тогава ми се прииска да сложа роял на платформа в средата на езерото, а аз да свиря на него. Тази година пътувахме със съпругата ми из планинския парк и решихме да осъществим тази идея. 

След това решение започва набор на средства от дарители. За месец са събрани 44 262 хиляди рубли от нужните 55 хиляди. Както разказва и самият Андреев за „Бумага“, той е получил подкрепа и приятели и единомишленици от разни градове на страната.

Роялът на който свири Андреев е кабинетен, а не концертен. Налага се да се откаже от концертен роял заради високата цена и суровите природни условия, които биха могли да повредят инструмента.

роял

„Може да се каже, че търсихме роял, който да се отправи в своето последно пътешествие“ – казва Павел

До мястото на снимките роялът е транспортиран с камион. За инструмента е построен понтон, който е спуснат във водата на каньона. Самият роял е свален на части с помоща на строителен кран. Сглобяван е на понтона.

Клипът е заснеман през август 2017 г. в течение на 4 дни, а е публикуван през ноември. Да се снима се налага и по време на дъжд.

- Снимките бяха 4 дни и минаха през няколко етапа -разказва Павел – Първо донесохме рояла и понтона в Рускеала. На втория ден поставихме рояла. Същия ден направихме и пробните снимки. Следващите два дена снимахме от сутрин до вечер.

След края на снимките роялът остава в каньона още два месеца, тъй като екипа няма възможност да го изнесе веднага. За тези 2 месеца много посетители на каньона успяват да се снимат с инструмента, изпял своята лебедова песен в Карелия.

Източник: Бумага

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)