Пиано стълби ще озвучават Варна това лято (видео)

08 май 2018

Стълби ще бъдат преобразени като огромно пиано в центъра на Морската столица този юни. Проектът е успешно реализиран в градове като Париж (на снимката, и във видеото), Милано, Сан Франциско, Стокхолм, а това лято до тях ще се нареди и Варна. “Вдъхнови ме” или Inspire е проект иновативен за град Варна и страната, стартиран от Beehive.

Известен като “Piano Stairs” в международен мащаб, където стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Те могат да бъдат приложени към всяко стълбище в подлези, молове, метростанции, музеи и центрове.

555769558_1280x720

Пиано стълби ще озвучават Варна това лято

През 2016 г. в морската градина на града бе поставено шарено пиано, на което всеки можеше да посвири. Като естествено продължение на инициативата, тази година технологиите ще спомогнат за новия облик на занемарени стълби. Пианото от стълби се активира чрез приложение, което стартира аудио файлове, когато сензорът се задейства. Освен добрият облик, то ще забавлява малки и големи.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна. Основната мисия на инициативата е да спомогне за утвърждаване на града като културно място. Да покаже, че чрез подходящ дизайн и иновация, промяната е достижима.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)