piesa za nas (2)

„Пиеса за нас” – новото представление на театрална група Метеор

04 септември 2018

Новото представление „ПИЕСА ЗА НАС” на театрална група Метеор ще се състои на 21 септември от 19,30 часа в Дом на киното (ул. Екзарх Йосиф 37).

piesa za nas (3)

В представлението са използвани костюми от спектакли на „Метеор“, с художници Аглика Терзиева, Георги Шаров, Стефан Дончев и Ани Васева.

Това е спектакъл за нас. За нас, Метеор, за историята ни и за нас – тези, които сме на сцената и направихме „Пиеса за нас“. За живота. За театъра. За отчаянието. За радостта. За страха. За нас.

Ние сме за невъзможното. Ние сме за това, което е повече. Ние искаме всичко.“

„Като актьор трябва да мога да усетя всичко и да го живея. Трикът е, че всеки може да бъде актьор стига да поиска. И всеки играе. И всеки усеща. А нали това ни събира, тук, сега. Общото усещане. И, може би, евентуално, някаква нужда. Нещо, което ни липсва. От какво се нуждаем?“

„Няма настояще. Докато мигнеш и моментът е вече минал, а следващят вече идва. Докато казвам това, то вече е минало, а бъдещето още предстои. Аз стоя в празнота. Мен ме няма.“

piesa za nas (1)

режисьор: Ани Васева

текст: Ани Васева, с включени фрагменти от текстове на Боян Манчев и Ани Васева от стари спектакли на „Метеор“, както и текстове, писани от актьорите.

участват: Леонид Йовчев, Емона Илиева, Стефан Милков, Георги Димитров, Грета Гичева, Гордан Коев, Калин Николаев, Лъчезара Василева, Мартин Димов, Никол Василева и Траян Христов.

 

Спектакълът е осъществен с помощта на Министерство на културата и Дом на киното.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)