DSC_0898

Пикантна „антигрипна“ супа от леща с джинджифил и куркума

25 януари 2019

Необходими продукти:
леща – 200 г червена
моркови – 2 бр.
лук – 1-2 глави чесън – 1 глава
джинджифил – 2 см, пресен корен
целина – 1/4 връзка
червен пипер
сол
куркума
олио
лют червен пипер

Пикантна "антигрипна" супа от леща с джинджифил

Пикантна „антигрипна“ супа от леща с джинджифил

Начин на приготвяне: Около литър вода завира в подходяща тенджера. Слагат се нарязаните лук, чесън и настърганите моркови и почистен джинджифил и сол на вкус. Когато омекнат се прибавя лещата, почистена и измита предварително. Вари се около 10 минути после се прибавя целината. В отделен съд се загрява олиото и се пържи червеният пипер. Прибавя се към лещата и се разбърква. Преди да се махне от огъня се добавя куркума, лют червен пипер и лимонов сок на вкус.

Снимки: Nutriplanet.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)