salmon-kebabs-with-lemon-recipe-BA-071717

Пикантни шишчета от сьомга

09 януари 2020

Днес ви предлагаме за обяд нещо наистина вкусно и бързо за приготвяне.

Необходими продукти:

2 супени лъжици нарязан пресен риган
2 чаени лъжички сусамово семе
1 чаена лъжичка смлян кимион
1 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка червен пипер
1 1/2 килограма филе от сьомга без кожа, нарязано на парчета
2 лимона, много тънко нарязани на кръгчета
2 супени лъжици зехтин
10 бамбукови шишчета, накиснати във вода 1 час

salmon-kebabs-with-яяяlemon-recipe-BA-071717

Приготвяне:

Пригответе скара на среден огън. Смесете риган, семена от сусам, кимион, сол и червен пипер в малка купа, за да се комбинират; оставете настрана сместа от подправки.
Започнете да редите парчетата от сьомга на шишчето, като редувате със сгънати лимонови резени.  Намажете с олио и подправете.
Печете на грила, като обръщате от време на време, докато рибата не е непрозрачна – около 5-8 минути.

Освен вкусно, това ястие е и много представително – пиршество за всички сетива. И чаша охладено бяло вино в допълнение!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)