P7171990-1-crop-1024x768

Пикантни шишчета по мексикански

20 август 2018

Необходими продукти:
свинско месо – 1 кг врат без кост
лук – 1 глава
лимонов сок – от 1 лимон
чесън на прах – 1 с.л.
къри – 1 с.л.
червен пипер – 1 с.л.
лют пипер – 1 ч.л.
кимион – 1 с.л.
куркума – 1 с.л.
черен пипер – на вкус
сол – на вкус
магданоз – 2 с.л. ситно накълцан
зехтин – 60 мл + още за печенето

Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на кубчета, подходящи за нанизване на шишче, и ги поставете в дълбока купа. Поръсете с лимоновия сок и зехтина и сложете всички подправки. С ръка разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно по късчетата месо. Нарежете главата лук на едри филийки и разположете между месото, за да поема то от аромата. Завийте с домакинско фолио и оставете в хладилник за един-два дни. Нанижете месото на метални шишчета, като накрая на всяко може да набучите и парченца лук. Поставете в тавичка, обилно намазнена със зехтин и изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20-25 минути. Може да се приготви и на скара, като това ще придаде допълнителен опушен аромат и още по-добър вкус. Важно е да не се прекалява с времето за готвене, за да не се изсушава месото, което по принцип, престояло в тази марината, става много крехко и приятно.

текст: Йорданка Ковачева
снимка: carolinescooking.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)