kotosoupa-me-karota_slider

Пилешка супа по гръцки

24 февруари 2015

Необходими продукти:
За соса:
сокът на един лимон
3 яйца
250 ml зеленчуков бульон
черен пипер
сол
За супата:
1 едро пиле (1200 – 1500 гр.)
1 гл. лук
1 стрък целина
1 морков
100 гр. ориз
яйчно-лимонов сос
1/2 ч.л. риган
3 с.л. зехтин
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
На соса:
Яйцата и лимонът се разбиват заедно. Към тях се добавя постепенно врящият бульон, като се бърка постоянно. След това се слага отново да се нагрява, но не се оставя да заври, леко се разбърква, докато започне да се сгъстява.
На супата:
Пилето се поставя в подходяща тенджера и се залива с 3 л. вряла вода. След като водата отново заври се оставя да къкри около 2 часа, или докато месото се отдели от костите. Когато е готово, пилето се изважда, а бульонът се прецежда и се слага отново да заври. Към него се добавят оризът, ситно нарязаните морков, лук и целина, риганът, зехтинът, чер пипер и сол. Оставя се да ври на слаб огън около 20 мин. През това време месото на пилето се отделя и нарязва на ситно. Приготвя се яйчно-лимонов сос и се добавя постепенно, смесвайки го първо в отделен съд с горещия бульон, така че да не се пресече. Пилешкото месо се добавя обратно към супата.

снимка: olivemagazine.gr

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)