Sauteed-Chicken-Livers-Recipe-in-White-Wine-Sauce-12

Пилешки дробчета със сос от бяло вино и сметана

23 април 2019

Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 чаша бяло вино
1 чаша заквасена сметана
¼ чаена лъжичка суха мащерка
½ чаена лъжичка червен пипер
сол и черен пипер, на вкус
пресен магданоз, за гарнитура

Вижте още: Печурки със сос от крема сирене и сметана

Начин на приготвяне:
Измийте добре дробчетата и ги нарежете на половинки, след което ги бланширайте. В подходящ тиган сипете зехтина и първо запържете в него лука до златисто, добавете и чесъна. Прибавете виното и сметаната, а след тях и отцедените дробчета и оставете да ври до готовност на месото. Преди да свалите от огъня, добавете подправките.

Снимка: Munchkintime.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)