95823f414a52b396c771de546bd99d34

Пилешки крилца в ананасов сос

23 октомври 2018

Необходими продукти:
пилешки крилца – 1 кг
ананас – 1 бр.
лук – 2 глави
захар – 1 с.л.
сол – на вкус
магданоз – 3 стръка
бял пипер – 1 ч.л.
зехтин – 100 мл
масло – 50 г

Вижте още: Крем супа от ананас с чили

Начин на приготвяне:
Пилешките крила се почистват и натъркват с белия пипер, ситно накълцан магданоз, сол и малко зехтин. Оставят се настрана да престоят. Ананасът се обелва и нарязва на кубчета. Залива се със 1.2 л. вода и се кипва за 10 минути. Лукът се запържва в останалия зехтин и маслото, докато омекне. Добавя се захарта и сол на вкус. Слагат се и пилешките крилца да се запържат. Налива се бульонът от ананаса заедно с кубчетата плод и всичко се оставя да къкри 20 минути или докато месото е добре сварено. Ако течността е малко, налива се още вода или пилешки бульон. Подправя се с още сол и бял пипер и се сервира топло.

снимка: Pinterest.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)