
Необходими продукти:
50 гр. масло
1 гл. лук
50 гр. брашно
300 ml прясно мляко
300 гр. пилешко филе
50 гр. шунка
2 с. л. магданоз (ситно нарязан)
1 с. л. люта горчица
галета
олио
1 лимон
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на много ситно. Пилешкото филе се сварява и също се нарязва на много ситно. Шунката се нарязва на много малки кубчета. В дълбок тиган се разтопява маслото и се добавя лукът. Запържва се 3-4 мин, докато започва да става леко златист. Добавя се брашното като се бърка постоянно и се запържва около 1 мин., след което бавно се добавя млякото, като се бърка така около 2 мин., за да се получи хомогенна гъста каша. Добавя се пилешкото месо, шунката, ситно нарязаният магданоз и горчицата. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се оставя да изстине и да се втвърди. С лъжица от сместа се отделят и оформят цилиндърчета. Овалват се в галета и се оставят да престоят около 30 мин. в хладилника. Крокетите се изпържват равномерно от всички страни в олио, на 190 °С. След изваждането се подреждат на кухненска хартия, за да се подсуши излишната мазнина.
снимка: kokenenhogehakken.blogspot.com

Предишна:
Рибни кюфтенца по исландски

Следваща:
10 нетрадиционни начина да боядисате яйцата този Великден (част I)
Още по темата
-
Кюфтенца от киноа
In TASTEНеобходими продукти: 100 гр. киноа 1 глава кромид лук 1 яйце 1 ч. л. мащерка ...
-
Кралски скариди по гръцки
In TASTEКрасивите острови на Гърция радват сетивата не само със спиращи дъха гледки и лазурно море, ...
-
Летен детокс: Причини да консумираме диня всеки ден
In HEALTHЕдва ли има плод, който повече да свързваме с лятото от динята. Тя е позната ...
-
Кайсии на грил с крем рикота
In TASTEКайсии на грил с крем рикота Традиционните рецепти за грил обикновено включват месо и зеленчуци. ...
Остави своя коментар през Facebook