hamkroketten

Пилешки крокетчета с шунка по холандски

07 април 2015

Необходими продукти:
50 гр. масло
1 гл. лук
50 гр. брашно
300 ml прясно мляко
300 гр. пилешко филе
50 гр. шунка
2 с. л. магданоз (ситно нарязан)
1 с. л. люта горчица
галета
олио
1 лимон
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на много ситно. Пилешкото филе се сварява и също се нарязва на много ситно. Шунката се нарязва на много малки кубчета. В дълбок тиган се разтопява маслото и се добавя лукът. Запържва се 3-4 мин, докато започва да става леко златист. Добавя се брашното като се бърка постоянно и се запържва около 1 мин., след което бавно се добавя млякото, като се бърка така около 2 мин., за да се получи хомогенна гъста каша. Добавя се пилешкото месо, шунката, ситно нарязаният магданоз и горчицата. Овкусява се със сол и черен пипер. Сместа се оставя да изстине и да се втвърди. С лъжица от сместа се отделят и оформят цилиндърчета. Овалват се в галета и се оставят да престоят около 30 мин. в хладилника. Крокетите се изпържват равномерно от всички страни в олио, на 190 °С. След изваждането се подреждат на кухненска хартия, за да се подсуши излишната мазнина.

снимка: kokenenhogehakken.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)