Пилешко месо със сладко-кисел сос

Пилешко месо със сладко-кисел сос

19 ноември 2015

Необходими продукти:
750 г пилешко филе
царевично нишесте
1 яйце
олио за пържене
сол
черен пипер
За соса:
1/2 консерва ананас на кубчета
доматено пюре
1 зелена и 1 червена чушка
1 морков
2 с. л. мед
2 с. л. олио
сокът от консерва ананас

Начин на приготвяне:
Нарежете филето ма хапки и го оваляйте в подправките, яйцето и след това в нишестето. Изпържете го в силно сгорещеното олио и го отделете в чиния. В тенджера задушете нарязаните на кубчета чушки с мазнината, след това добавете моркова, доматеното пюре и сока и плодовете от консервата. Варете за около 5 минути и добавете меда и хапките филе. Преди поднасяне може да наръсите блюдото със сусам.

снимка: michelledelacerda.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)