1 (1)

Пилешко по креолски

08 ноември 2018

Необходими продукти:
пилешко месо – 8 долни бутчета
царевица – 2 кочана
картофи – 10 бр. ситни
моркови – 2 бр.
лук – 2 глави
чесън – 1/2 скилидка
авокадо – 1 брой (за пюре)
кориандър
черен пипер
зехтин – 50 мл.
сол – на вкус
зеленчуков бульон – 1.5 л.

Вижте още: Супа от скариди с царевица по креолски

Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно лука. Загрейте мазнината и го запържете до омекване. През това време натъркайте пилешкото месо с малко сол и черен пипер и го прибавете към лука, за да се запържи и то. Сложете скилидките чесън настъргани или пресовани и разбъркайте за кратко. Налейте горещия бульон и щом заври прибавете царевицата, разрязвайки напречно всеки кочан на 3-4 парчета. Варете около 10 минути и прибавете морковите, нарязани на парченца с големина по избор. След около още 10 минути добавете и картофите цели. Гответе до пълна готовност на зеленчуците и месото. Извадете два от картофите и ги пасирайте, след което ги добавете отново към ястието. Оставете да къкри на слаб огън под капак още 10 минути. Накълцайте кориандъра на ситно, прибавете още сол на вкус и разбъркайте. Преди сервиране сипете по една лъжица пюре от авокадо във всяка порция.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)