Пилешко ризото със сметана

Пилешко ризото със сметана

19 януари 2016

Необходими продукти:
1 глава лук (нарязана)
300 гр бяло пилешко месо
1 чаша ориз
3 чаши вода
1 кубче пилешки бульон
200 мл сметана
сол
риган
черен пипер

Начин на приготвяне:
В тиган с малко олио, запържете ситно нарязания лук. Пилешкото нарежете на парченца и го сложете в тигана със запържения лук. Измийте добре ориза и го добавете в тигана. Овкусете със сол, черен пипер и риган.
Загрейте водата и в нея разтворете кубчето бульон. Добавете постепенно бульона в съда с ориза. Добавяйте течността на части – щом оризът поеме течността, добавете още бульон – процедирайте така, докато оризът поеме цялата течност. Към последната порция бульон добавете сметаната, разтворете добре и добавете към ориза. Разбъркайте, докато течността се изпари. Щом водата се изпари, ризотото е готово. Поднесете го топло.

снимка: karistaskitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)