
Необходими продукти:
1 глава лук (нарязана)
300 гр бяло пилешко месо
1 чаша ориз
3 чаши вода
1 кубче пилешки бульон
200 мл сметана
сол
риган
черен пипер
Начин на приготвяне:
В тиган с малко олио, запържете ситно нарязания лук. Пилешкото нарежете на парченца и го сложете в тигана със запържения лук. Измийте добре ориза и го добавете в тигана. Овкусете със сол, черен пипер и риган.
Загрейте водата и в нея разтворете кубчето бульон. Добавете постепенно бульона в съда с ориза. Добавяйте течността на части – щом оризът поеме течността, добавете още бульон – процедирайте така, докато оризът поеме цялата течност. Към последната порция бульон добавете сметаната, разтворете добре и добавете към ориза. Разбъркайте, докато течността се изпари. Щом водата се изпари, ризотото е готово. Поднесете го топло.
снимка: karistaskitchen.com
Още по темата
-
„Каляската на Пепеляшка“
In TASTEСтоличният клуб Рубаят Kitchen by Catch“A Mak има нова, много интересна и вкусна идея за ...
-
Плато от морски дарове на плоча
In TASTEДнес ви предлагаме да се поглезите с вкусна и лесна за приготвяне храна, за да ...
-
Еврейски хляб – Халах
In TASTEТова е рецептата на традиционния празничен еврейски хляб, който се приготвя всеки петък за Шабос ...
-
Мароканска салата
In TASTEНеобходими продукти: 1 консерва нахут 150 г коктейлни домати 150 г паста по избор 1/2 ...
Остави своя коментар през Facebook