Пилешко с бамя

Пилешко с бамя

08 септември 2014

Необходими продукти:
500 гр пилешко филе
500 гр бамя
1 глава стар кромид лук
6 с. л. олио
3 бр. домати
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 стр. магданоз пресен
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
Нарежете месото на ситно и го задушете с лука. Прибавете мазнината и пипера, посолете и залейте с 2 чаши топла вода. Варете на тих огън. Отрежете дръжките на бамята. Сложете я в студена вода с 1 лъжичка сол и 3 с. л. оцет. След 30 минути я отцедете и я прибавете, нарязан на колелца, към полусвареното месо, натиснете леко с лъжица да се покрие със сос. След около 30 минути прибавете доматите, обелени и нарязани на ситно. Ястието трябва да остане почти на мазнина. Преди поднасяне поръсете с магданоз.

снимка: saveur.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)