
Необходими продукти:
500 гр пилешко филе
500 гр бамя
1 глава стар кромид лук
6 с. л. олио
3 бр. домати
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 стр. магданоз пресен
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на ситно и го задушете с лука. Прибавете мазнината и пипера, посолете и залейте с 2 чаши топла вода. Варете на тих огън. Отрежете дръжките на бамята. Сложете я в студена вода с 1 лъжичка сол и 3 с. л. оцет. След 30 минути я отцедете и я прибавете, нарязан на колелца, към полусвареното месо, натиснете леко с лъжица да се покрие със сос. След около 30 минути прибавете доматите, обелени и нарязани на ситно. Ястието трябва да остане почти на мазнина. Преди поднасяне поръсете с магданоз.
снимка: saveur.com
Още по темата
-
Яйца в кайма по шотландски
In TASTEНеобходими продукти: кайма - 750 г (смес) яйца – 5 бр. горчица – 1 ч.л. дижонска ...
-
Сибирски борш
In TASTEНеобходими продукти: 2 гл. цвекло 1 картоф 100 гр. зеле 100 гр. зрял фасул 1 ...
-
Салата с варени картофи и цветя
In TASTEФенове ли сте на картофената салата? Тогава вижте една много изискана рецепта с вариация по ...
-
Създадоха най-силния джин
In TASTEШотландската компания Twin River създаде официално най-силния джин в света, съобщава The Independent. 77-градусовата напитка под ...
Остави своя коментар през Facebook