IMG_1082

Пилешко филе с фурми

18 септември 2018

Необходими продукти:
пилешко филе – 600 г

За соса:
фурми – 2 шепи, обезкостени
бяло вино – 1 к .ч.
лук – 1 глава
бадеми – 1 шепа, натрошени
мед – 1 с.л.
магданоз
куркума
сол
зехтин

Начин на приготвяне:
Пуснете пилешкото филе да във вряла вода, където да се посвари леко. След това го извадете да се отцеди от течността, но не хвърляйте бульона. В намазнена тенджера сложете нарязаните форми и останалите съставки за соса. Добавете 1 ч.ч. от получения пилешки бульон. Оставете сместа да къкри на огъня 10 минути. Наредете пилешкото филе в тава и го залейте с приготвения сос. Печете яденето в загрята фурна на умерена температура, като от време на време обливате месото със соса. Така то няма да се препече. Щом забележите, че месото е достатъчно сготвено, извадете гозбата от печката. Преди поднасяне поръсете с магданоз.

снимка: angelasfoodlove.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)