60647972_437583313482414_7173126607350005760_n

Пилешко филе с фъстъчен крем и мента

22 май 2019

Обедното ни предложение днес е пилешко филе в една определено различна рецепта. В нея присъстват фъстъчен крем и мента, които я правят интересна, с азиатски привкус и  подобаващо здравословна. Приготвя се бързо и не изисква много усилия.

60392928_960837974247256_8550014683459878912_n

Необходими продукти:
1 пилешко филе – парче бяло месо
1 тиквичка
броколи

За крема:
фъстъчено масло
сок от 1 лимон
чесън
ситно нарязана мента

зехтин, сол, чер пипер, соев сос и чили на шайби

Започнете с пилешкото филе, което набраздете леко с ножа, за да може подправките да го овкусят по-дълбоко и да стане сочно при приготвянето. Поръсете със сол, чер пипер и полейте със зехтин. Запечатайте леко филето от двете страни в тиган, без да добавяте мазнина.

За да приготвите крема – смесете 3 лъжици фъстъчено масло с малко сол, сокът на 1 лимон и смлян чесън. Добавете малко вода, за да стане по-ефирен. Нарежете тиквичката на парченца, а броколите накъсайте на розички.

60391209_328924197795267_1022125860519411712_n

Поставете в тиган малко зехтин и задушете броколите и тиквичките. Когато са готови /не прекалявайте с топлинната обработка – по-свежи са по-вкусни/, отстранете от котлона. Поставете върху тях пилешкото филе и отгоре залейте с фъстъчения крем.
Поставете във фурната да се запече леко и да се миксират вкусовете за не повече от 10 минути.

Сервирайте, като декорирате с нарязана мента и чили. Вкусно – гарантирано!

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)