028-002

Пиле по индийски

17 юни 2015

На днешния ден, през 1631 г. Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна чест съпругът ѝ, Шах Джахан, построява гробницата Тадж Махал. И след като се разходихме заедно в нея, ви предлагаме да опитаме и едно типично индийско ястие.

Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. чесън
1 ч. л. едър лют пипер
½ ч. л. фин червен пипер
сол на вкус
1 с. л. лимонов сок
3 с. л. брашно
1 ч. л. кимион
2 с. л. олио

За маринатата:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. едър лют пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. джинджифил
1 ч. л. чесън
½ ч. л. куркума
сол на вкус
3 с. л. олио

Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на големи парчета като за шиш. Отрежете си парче от корена джинджифил и го обелете с лъжичка. Накълцайте го и го смачкайте на едра паста в хаванче. Направете същото и с чесъна. Добавете по една чаена лъжица от джинджифила и чесъна към месото. Сипете и останалите подправки – червен пипер, сол и лимонов сок. Разбъркайте добре.
В отделна купа смесете съставките за маринатата. В сух тиган сипете 1 ч. л. кимион, 3 с. л. брашно и 2 с. л. олио. Бъркайте, докато сместа се запържи леко. При загряването ароматът на кимиона се засилва. Добавете към маринатата. Сипете още 3 с. л. олио към нея и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете месото и отново използвайте разбъркайте. Маринатата трябва да покрие добре всички парчета пиле. Покрийте купата с фолио за свежо съхранение и я оставете да престои в хладилник около 2-3 часа. Извадете месото, наредете го в подмазана тавичка и печете за около 15 минути в загрята фурна на 220 градуса. Поднесете с предварително сварен ориз.

снимка: theviewfromgreatisland.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)