23167533_719544178244734_5758679335341334656_n

Пиле със зелено къри и кокосово мляко

23 ноември 2017

Днес отново е време за тайландска кухня и ще ви представим едно популярно и много вкусно ястие - пиле със зелено къри и кокосово мляко. Богато на вкусове ястие, красиво и лесно за приготвяне. Знаете, че ястията на тайландската кухня се приготвят на момента, търпят лека топлинна обработка и се консумират веднага.

Необходими продукти: 
пилешко филе
тиквички
чесън
зелено къри 
джинджифил
кокосово мляко
чили
чеснова сол, ситно нарязан див лук

Пиле със зелено къри и кокосово мляко

Пиле със зелено къри и кокосово мляко

Сварете пилешкото филе и го нарежете на парчета. В уок тиган поставете мазнина и започвайте да прибавяте един по един продуктите – първо чесъна, след него пилешкото месо, добавете 3 с.л. къри и не спирайте да бъркате.  В случай, че ви загаря – поставете малко от пилешкия бульон или бяло вино. Добавете нарязаните тиквички. Сложете 1/2 литър кокосово мляко. Поставете нарязани на едро няколко парчета корен от джинджифил, но после ги извадете – трябва само да пуснат характерния си аромат.  За финал са нарязаните на дребно чили и подправките.

Сервирайте в съд, който задържа топлината. Ястието се поднася с варен ориз.
Микс от усещания- горещо, лютиво, солено, кисело и много, много вкусно!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)