Cashew-Chicken-with-Spring-Veg-recipe-100419

Пиле с кашу

28 март 2020

Необходими продукти:

1 супена лъжица оризов оцет
1 супена лъжица соев сос
2 ч.л. светлокафява захар
3 супени лъжици. екстра върджин зехтин,
1/3 чаша сурови кашу
2  филета от пилешки гърди
1 ч.л. царевично нишесте
200-300 г. зелен фасул, подрязан
1/2 червен лук, нарязан
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 парче джинджифил, обелен, много тънко нарязан

Приготвяне

Комбинирайте  оцет, соев сос, кафява захар и 1 с.л. вода в малка купа. Оставете настрана.
Загрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган с незалепващо покритие. Добавете кашу и го препечете, докато стане златисто кафяво, около 3 минути. Прехвърлете кашу в малка чиния и оставете да се охлади, запазвайки зехтина в тигана.
Нарежете пилето на дебели филийки. Подправете пилето със сол и намажете с царевично нишесте.  Увеличете котлона до средно висок и гответе пилето в един слой в същия тиган,  до златисто кафяво, около 3 минути. Обърнете и гответе, докато другата страна на месото стане  непрозрачна, около 1 минута. Прехвърлете пилето в чиния.
Гответе боб и лук в същия тиган, като бъркате често, докато започне да омеква и да покафенява, около 4 минути. Добавете останалите 1 с.л. олио, последвано от чесън и джинджифил. Добавете малко бульон или вода и върнете пилето в тигана. Гответе, като разбърквате често, докато сосът се глазиран и покрие пилешкото и зеленчуците.
Сервирайте в чиния. Бял чист ориз е доста подходящ за това ястие.  Отгоре сложете препеченото кашу.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)