20136329_678269445705541_245937727_n

Пиле с къри и дзукини от Биенале Арсенале

28 юли 2017

Може и да не е много италианско това ястие, което ще ви представим днес, но пък когато похапваш в ресторант Арсенале в рамките на Биенале Венеция Арсенале 2017, всичко ти изглежда венецианско.

Още по темата: Биенале Венеция 2017 – Арсенале

Залите на Биенале Венеция Арсенале

Залите на Биенале Венеция Арсенале

Биенале Венеция Арсенале

Биенале Венеция Арсенале

Независимо от азиатския си привкус, трябва да признаем, че това ястие е често сервирано в Кралицата на Адриатика, защото както е известно от историята, венецианските търговци са тези, които са представили за първи път в Европа много от продуктите и подправките на Изтока. Венецианските търговци, особено в разцвета на Венецианската Република,  кръстосвали моретата и пренасяли богатствата на Азия из цялото Средиземно море.

Още по темата: Венеция – Кралицата на Адриатика!

Ресторант Арсенале

Ресторант Арсенале

Ето защо, това ястие спокойно може да мине за типично за Венеция. В артистичния ресторант на изложбените зали на Арсенале цари страхотна атмосфера – стотици посетители, медии, блогъри и арт персони са седнали да похапнат, преди да продължат разходката си из старите докове, превърнати днес в площи за експозиции. А елегантни текстилни полилеи-вентилатори разперват полите си и внасят така необходимата прохлада в горещия ден.

20158322_678099022389250_1952842968_n
И така, рецептата:

Необходими продукти:

пилешко бяло месо;
тиквички, но ще ги наричаме с италианското им име дзукини – все пак сме във Венеция!
чушки трикольор – червена, жълта и зелена;
къри – 2 лъжици, кокосово мляко (в краен случай може и течна сметана);
лук, чесън, магданоз;
зехтин, лимон;
сварен ориз 

20158556_678269082372244_1851464995_n

Пиле с къри и дзукини от Биенале Арсенале

Задушете лука и чесъна в зехтин. Добавете нарязаните на ленти зукини и задушете. Поставете къри и не спирайте да бъркате. Прибавяме нарязаните на ленти пилешки гърди и в никакъв случай не спирайте с бъркането. Ако сместа се сгъстява – добавяме по малко от кокосовото мляко. В заключение добавяме чушките, нарязани на жулиени – само няколко парчета – за цвят. За финал- лимон и магданоз!

20120662_678269069038912_1461792796_n

Пиле с къри и дзукини от Биенале Арсенале

За презентацията и начина на поднасяне на ястието – виж снимката!
Красиво е!  Съвсем в синхрон с артистичния характер на събитието, което ни доведе тук – Биенале Венеция 2017, на което за втори път, ние от In LIFE TV, сме медиен партньор.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)