Chicken-with-White-Cream-Sauce_4

Пиле с орехов сос по албански

27 април 2018

Необходими продукти:
1 пиле около килограм
60 милилитра олио
черен пипер
сол

За соса:
500 грама орехови ядки (350 грама смлени, 150 грама натрошени на едро)
50 грама масло
2 супени лъжици брашно
300 мл пилешки бульон
чесън
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Измийте пилето и го нарежете на части, поръсете го със сол и черен пипер. Сложете в намазана с олио тава, полейте с останалото олио и се пече на 175 градуса, като периодично го поливате със соса от печенето. Сосът от орехи се приготвя, като запечете брашното на сух тиган, разреждате го с горещия бульон и разбърквате така, че да няма бучки. Добавете смлените и натрошените орехи, маслото, нарязаният на ситно чесън, сол и черен пипер. Печеното пиле се полива със соса и се задушава под капак за около 10 минути. Преди  поднасяне го поръсете със зелени подправки по избор.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)