3ea115159581d561

Пиле ”Уелингтън”

15 март 2017

Необходими продукти:
650 г пилешко филе
300 г печурки
30 г сушени стрити манатарки
150 г прошуто крудо
пресни босилек, риган и магданоз
2 с.л. дижонска горчица
2 скилидка чесън
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 пакет бутер тесто (от 800 г, но не се използва цялото)
1 яйце за намазване и залепяне

Още по темата: Дип от пилешко и сирена

Начин на приготвяне:
Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в силно сгорещения зехтин. Когато са почти готови, към тях се прибавя брашното от манатарки (могат да се използват пресни или сухи, накиснати предварително във вода) и 2 суп. лъжици вода. Те също се запържват леко и след това гъбената смес се овкусява с наситнения чесън, сол и черен пипер. Пасира се с помощта на кухненски робот, като към нея се прибавят и пресните подправки.

Бутер тестото се разделя на две части и леко се разточва. Пилешкото филе се овкусява също със сол и черен пипер и се намазва обилно с горчицата. Две парчета прошуто се поставят върху фолио за свежо съхранение и отгоре се намазват с част от гъбеното пюре. Поставя се пилешко филе в средата и се завива на руло с помощта на фолиото. От така подготвените пилешки рула се маха фолиото и се поставят върху разточеният лист бутер тесто, като между тях се оставя място. Краищата на тестото и между филетата се намазва с разбито яйце. Покрива се с втория лист бутер тесто и се притиска леко, така че да се залепят двата листа. Покрай филетата се разрязва с нож, за да се оформят отделни „пакетчета“.

текст: Анелия Терзиева
снимка: inlandseafood.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)