Пирожки със зеле и месо

Пирожки със зеле и месо

07 януари 2015

Едва ли някой ще възрази, ако кажа, че тестените изделия са любими на цялото човечество. Почти няма място, където да не закусват с някое вкусно хлябно изделие. В Русия имат една рецепта, която се приготвя почти във всяко семейство, а който я е опитал веднъж, е повторил отново. Става дума за традиционните руски пирожки. В много случаи те се продават като фаст фууд, но можете да си ги направите съвсем успешно и у дома, и бъдете сигурни, че тези пирожки ще бъдат много по-вкусни от готовите.

Необходими продукти:

За тестото:
500 гр. брашно
15 гр. мая
150 ml прясно мляко
1 яйце
100 гр. масло
1 ч. л. сол

За плънката:
400 гр. зеле
50 гр. лук
200 гр. кайма
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Замесва се тесто от брашното, маята, млякото и солта. Оставя се да втаса около 50 мин. Разточва се до дебелина 1.5 см. и се нарязва на кръгли парчета с диаметър 12 см. Зелето се нарязва и прекарва през месомелачка. Задушава се с малко мазнина в тиган, заедно с каймата и нарязания на ситно лук. Подправя се със сол и чер пипер. Сипва се по една лъжица плънка на всеки диск тесто. Тестото се прегъва на две и се запечатва с вилица. Подреждат се в тава с незалепващо покритие (или тавата се намазва с олио) и се пекат на 200°С. Когато започнат да добиват златист цвят се намазват с разбитото яйце и се допичат.

снимка: ctmol.ru

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)