Gilbert Scott Kings Cross review Omelette Arnold Bennett

„Писателският“ омлет на Арнолд Бенет

06 април 2017

Енох Арнолд Бенет, по-известен като Арнолд Бенет, е английски писател. През 1889 г. Бенет печели литературен конкурс в списание и започва работа като журналист и театрален критик на пълен работен ден. През 1894 г. е вече помощник-редактор в списанието Woman. Четири години по-късно издава първия си роман. Издига се до редактор в списанието.

От 1900 г. Арнолд Бенет се посвещава изцяло на литературата, заемайки се изцяло с писането на романи, въпреки че, не изоставя изцяло позициите си и на критическото поприще. През 1902 г. умира бащата на Бенет и той през следващите осем години се установява за постоянно в Париж.

Арнолд Бенет

Арнолд Бенет

От 1903 г. Бенет е до Монмартър и Монпарнас, посветен на писането на романи и пиеси. След пътуване до Америка по стъпките на Чарлс Дикенс, от 1911 г. Арнолд Бенет е отново в „добрата стара Англия“.

По време на Първата световна война Бенет става директор на пропагандата за Франция в Министерството на информацията. Неговото назначение е по препоръка на Макс Айткън. Арнолд Бенет отказа рицарско звание през 1918 г.

Още по темата: Омлет по японски „Тамагояки“

През 1922 г. Арнолд се влюбва в актрисата Дороти Честон, с която остава до края на живота си, след като се разделя с френската си съпруга. Умира от коремен тиф в дома си на „Бейкър Стрийт“, Лондон на 27 март 1931 г. след завръщане от посещение във Франция.

Дъщерята му Вирджиния Елдън живее във Франция и е президент на „Общество Арнолд Бенет“.

Още по темата: Печен омлет със зелен фасул по персийски

Арнолд Бенет настоява, че този омлет е създаден специално за него, по времето, когато през 1930 година пише своя роман Imperial Palace в прочутия хотел Savoy. Ето защо, писателят разнася славата му навсякъде по света…

Необходими продукти:
175 г пушена рибно филе
4 яйца
50 г масло
175 мл сметана
50 г настъргано чедър сирене
черен пипер
листа от мента за декорация (по желание)

Начин на приготвяне:
Махнете внимателно кожата и костите от рибното филе и го накъсайте на дребни парченца. В малко, с незалепващо дъно тиганче, разтопете маслото с 60 мл (4 с.л.) сметана. Прибавете рибата и разбъркайте внимателно. Покрийте с капак и оставете да изстива. В друг съд разбийте жълтъците от яйцата с 15 мл сметана. Прибавете черния пипер и изсипете сместа върху задушената риба в тиганчето. Отделно, в дълбок съд, разбийте белтъците и внимателно ги изсипете върху предишната смес. В отделен съд смесете сиренето и останалата сметана. В тиган за омлет разтопете останалото масло и внимателно прибавете получената трислойна смес. Пържете до получаване на кафява коричка отдолу. Поръсете със сместа от сиренето и сметаната. Сложете в слабо загрята фурна и запечете до появата на мехурчета от разтапящото се сирене. Поднесете топъл, гарниран с ментови листа.

снимки: bg.wikipedia.org, londonchow.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)