Easy-Rosemary-Bread

Питки с розмарин по гръцки

10 май 2019

Необходими продукти:
суха мая – 1 пакет
топла вода – 200 мл
захар – 1 ч.л. равна
сол – 1 ч.л.
зехтин – 2 с.л.
брашно – 500 г
розмарин – пресен
масло – за намазване

Вижте още: Хляб с карамелизиран лук и сирене чедър

Начин на приготвяне:
Сипете брашното в тавичка и в средата оформете кладенче. Налейте топла вода, добавете сухата мая, зехтин, сол, захар, половината от нарязания на ситно розмарин и с вилица разбъркайте добре. Загребвайте от брашното, да се получи гъста каша, накрая го измесете за кратко на средно меко тесто. Намажете го с мазнина, покрийте го с фолио и го оставете 30 минути на топло да втаса. Готовото тесто оформете на тънки питки. Поставете ги върху хартия за печене, отгоре ги намажете с масло и ги поръсете с останалия розмарин и едра морска сол. Печете в загрята фурна на 180°C около 20-25 минути.

Снимка: Thecafesucrefarine.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)