Valentino Sala Bianca 945 Event - Arrivals

Питър Дундас напуска Roberto Cavalli

14 октомври 2016

Все още не са отшумяли аплодисментите от дебютните колекции на новите творчески директори на модни гиганти като Saint Laurent, Dior и Lanvin и ето – отново на модния Олимп имаме нови глобални  промени. Вчера стана известно, че Питър Дундас напуска поста арт директор на Roberto Cavalli. Норвежецът за първи път постъпва в италианската модна къща в началото на 2000 г., след което пое  Emilio Pucci. Десетилетие по-късно – през март 2015 се завърна на старата позиция и само след малко повече от година отново напуска.

За това време успя да представи две сезонни колекции. Вчера дизайнерът каза сбогом на публиката на италианската марка:

Искам да благодаря на Roberto Cavalli и цялата компания за безценния опит. Специални благодарности на студиото и всички майстори, които ми помогнаха по пътя.

 20160921-roberto3

20160921-roberto5

20160921-roberto13

20160921-roberto15

Какво се обърка още не е известно, защото естетиката на Дундас се вписва перфектно във философията на марката: минимализмът, нормкор, гийк-шикът и уличната естетика идват на мода и си отиват, но Питър Дундас и с ума, и със сърцето си остава верен на бохемския хипи свят от 70-те. От момента, от който се върна в Roberto Cavalli, той бързо се почувства у „дома си”и продължи да пропагандира хедонистичните настроения, крещящата сексуалност и ярките агресивни цветове, така характерни за Roberto Cavalli.

Малко вероятно е причината за напускането да са различия в  идеите. По-скоро, причината е, че  през 2015 г., малко след пристигането на Дундас, 90% от компанията бе купена от италианския фонд CLESSIDRA, оставяйки на основателя на марката – Роберто Кавали – само 10 %. А той дори спря да посещава ревютата на модната къща, която е основал…. През 2015 г. марката претърпя тежки загуби и загуби почти 10,0 милиона евро, и, както изглежда, лидерите виждат шанс за спасение на марката в назначаването на нов творчески лидер.

"Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology" Costume Institute Gala - After Parties

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)